LifeVille

Träna Mental Ergonomi på distans - lär dig om hjärna, stress och prestation

Picture
Att skapa Mental Ergonomi i sin vardag innebär att ge hjärnan förutsättningar för både prestation och välmående. Och minskad stress. 

Syftet med träningen 
är att du ska få ökad kunskap om hur din hjärna agerar i vardagliga situationer och hur detta styr och påverkar dig. Och vad du kan göra för att ge dig själv bättre chanser att agera ändamålsenligt i stället för med uråldrig automatik.

Innehåll

Målet med Träningen i Mental Ergonomi är att du ska kunna jobba med i stället för mot hjärnan, d.v.s. jobba smartare, får gjort det du ska och känna dig mer nöjd.

Innehåll:
Förstå och träna arbetsminnet. 
På första träningskortet får du förståelse för arbetsminnets betydelse i vardagen och öva på hur du kan använda dina resurser smartare.

Hantera känslor. Andra träningskortet fokuserar på hur vi påverkar varandras sociala hjärnor och vilka känslor det drar igång. Du får förståelse för varför vi reagerar och agerar som vi gör när hjärnan är i automatläge, vad du kan göra för att agera mer medvetet och hur du kan bemöta andra för att bidra till en bättre psykosocial arbetsmiljö.

Innehållet i verktyget bygger på forskningsbaserad kunskap och beprövad erfarenhet.

Så här säger en deltagare:
"Jag känner att jag har fått en helt annan förståelse för hur hjärnan fungerar och hur jag kan jobba för att jobba "hjärnsmart". Med strukturerad planering varje dag med vad jag ska fokusera på, träning på uppmärksamhet och träning på fokus har jag mycket bättre kontroll över min dag och blir inte riktigt lika stressad längre."


Inte nog med att du lär dig viktig vardagskunskap. Du kommer också att få experthjälp, kunna interagera med andra och ha kul på vägen.

Träningsverktyget ingår i en serie planerade aktiviteter på LifeVille och fungerar för träning på företag individuellt och i grupp.

Förhandsinfo?

    Integritetspolicy
Ställ mig först i kön!

Anneli Godman

Anneli föreläser, utbildar och skriver om Mental Ergonomi. Hon delar generöst med sig av praktiska verktyg för att få ihop det här med stress och prestation, utifrån hur hjärnan vill ha det. Annelis kunskap är grundad i erfarenhet och vetenskap och hon ser sig som en bro mellan forskningen och vardagen. Det är i vardagen vi ska prestera och samtidigt må gott.

Anneli har en bakgrund som mellanchef i näringslivet och har efter sin utmattningsdepression utbildat sig inom området psykologi, beteende och neurovetenskap. Det är framför allt den senare som fått pusselbitarna att falla på plats. Hjärnan är komplex och det är mycket vi inte vet, men varför inte använda det vi vet?

Anneli är certifeirad coach och mindfulnessinstruktör.

Styrkor
Att lyssna in andras situation
Att bemöta med värdighet och respekt
Att skapa utmaningar som ger stimulans
Att uppmuntra





Picture
Picture
Picture
      
En innovation från CoachHuset och CoachVille
Picture
Picture